Az ősz színei, ízei3

Amit érdemes tudni az estről:

Wolf András vendég séf és Tóth Dávid, az 1552 Étterem séfje közösen alkotják meg az este ötfogásos vacsora menüjét, mely „Az ősz színei – ízei” fantázia nevet viseli.

Az est vendég séfje Wolf András, akiről egy pár mondat előzetesen:

Wolf András jelenleg a Salon étterem, a New York Kávéház és a Séf Asztala séfje. Számos szakmai siker mellett 2013-ban a Gault Millau étteremkalauz az év konyhafőnökének választotta. Tagja a Bocuse d’or Akadémiának, sokaknak viszont mégis a TV2 csatornán játszott Séfek Séfe műsorból lehet ismerős.

Fontos számára, hogy csak autentikus forrásból származó minőségi magyar alapanyagokat használjon. Legfontosabb célja, hogy a hagyományos magyar ételeket megőrizze, és új felfogásban készítse el azokat. Az elmúlt években az ételekkel való kísérletezései során új fogalom született, az „Esszenciális magyar gasztronómia”, melynek lényege, hogy az ételek legfontosabb jellemzőjét, az ízét megőrizve többi tulajdonságát – a textúrát, a tálalást, a formát és az elkészítési módot – megváltoztatva egy új, modern, élvezhetőbb fogást hozzon létre.

Az ősz színei – ízei menü: 17.500 Ft/fő

Amouse Bouche:

  • Képviselőfánk – sárgacékla – pisztráng – citromkaviár (Tóth Dávid)
  • Pacal – lángos- parmezán (Wolf András)

Előétel:

  • Kacsamáj – sós karamell – blini – csipkebogyó (Tóth Dávid)

Leves:

  • Gesztenye – mangalica szűz – lardo – mustár (Tóth Dávid)

Főétel:

  • Báránygerinc – zeller – lencse – hajdina (Wolf András)

Desszert:

  • Mákos tészta (Wolf András)

A menüár fejenként egy welcome drinket tartalmaz, további italok nincsenek benne az árban. A vacsoraest, az ételek felszolgálása 19:00-kor kezdődik, érkezésre 18:30-ig van lehetőség. Késés esetén a menetrenden nem tudunk változtatni, csak becsatlakozásra van lehetőség! Ételérzékenység esetén kérjük az est előtt vegye fel kapcsolatot kollégáinkkal!

A rendezvényen való részvétel elővételes jegyvásárláshoz kötött, melyet személyesen lehet megtenni az 1552 Étteremben vagy előzetesen az étterem elérhetőségein (etterem@1552.hu, +36 30 869 6219) visszaigazolt  asztalfoglalás után átutalással az alábbi bankszámlaszámra: 61600070-10323687. Közleményben kérjük feltüntetni a nevet, a résztvevők számát és az est nevét („Wolf”). Helyek korlátozott számban állnak rendelkezésre, ezért kérjük mihamarabb jelezzék részvételi szándékukat!

A jegyárak visszatérítésre kerülnek, ha az esemény bármilyen okból elmaradna! Az eseményen való megjelenés beleegyezést jelent, hogy a helyszínen készült fotó és videó anyagot éttermünk promóciós célra felhasználja.