Heti kedvenc krémlevesünk a Kókusztejes karalábé-krémleves pirított kacsamájjal és ropogós hajdinával!

Kilestük a séfet, hogy súgjunk nektek, milyen finomsággal készül erre a hétre. Egy olyan ízkombinációval találkoztunk, amitől tuti ti is lehidaltok! Itt a kedvcsináló!

Kókusztejes karalábé-krémleves pirított kacsamájjal és ropogós hajdinával:

Vajon és olívaolajon karamellizáljuk a póréhagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott karalábét. Ízesítjük curry-vel, teszünk hozzá gyömbért, szerecsendiót, balzsamecetet és megbolondítjuk egy kis fehérborral. Krémlevesekhez híven felfőzzük zöldségalaplével, a legvégén pedig kókusztejet teszünk bele. Egy kis mézzel teljessé varázsoljuk az ízkavalkádot, tálaláskor pedig pirított kacsamájjal, illetve hajdinaropogóssal kínáljuk.

Plusz egy ráadás!

Hajdinaropogós:

Megfőzzük a hajdinát, jól kiszárítjuk, ezután forró olajban ropogósra sütjük.

Isteni ízvilág, nem csak bátraknak! Jó étvágyat kívánunk hozzá!