Heti kedvenc krémlevesünk a Kókusztejes karalábé-krémleves pirított kacsamájjal és ropogós hajdinával!
Kilestük a séfet, hogy súgjunk nektek, milyen finomsággal készül erre a hétre. Egy olyan ízkombinációval találkoztunk, amitől tuti ti is lehidaltok! Itt a kedvcsináló!
Kókusztejes karalábé-krémleves pirított kacsamájjal és ropogós hajdinával:
Vajon és olívaolajon karamellizáljuk a póréhagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott karalábét. Ízesítjük curry-vel, teszünk hozzá gyömbért, szerecsendiót, balzsamecetet és megbolondítjuk egy kis fehérborral. Krémlevesekhez híven felfőzzük zöldségalaplével, a legvégén pedig kókusztejet teszünk bele. Egy kis mézzel teljessé varázsoljuk az ízkavalkádot, tálaláskor pedig pirított kacsamájjal, illetve hajdinaropogóssal kínáljuk.
Plusz egy ráadás!
Hajdinaropogós:
Megfőzzük a hajdinát, jól kiszárítjuk, ezután forró olajban ropogósra sütjük.
Isteni ízvilág, nem csak bátraknak! Jó étvágyat kívánunk hozzá!