Ezen a héten is két finomsággal készült séfünk, és mi most sem vagyunk restek megosztani veletek a recepteket! Itt egy kis ízelítő!
A sós ízek kedvelőinek: Kapros vajtök-krémleves
Az édesköményt, az angolzellert, a póréhagymát lepirítjuk, majd rátesszük a vajtököt. Fokhagymával, édesköménnyel, kaporral fűszerezzük. Krémlevesekhez illően felfőzzük, átpasszírozzuk, majd a legvégén tejföl és málnaecet kerül bele. Marha bélszínből kis carpaccio-val tálaljuk!
Csak ajánlani tudjuk!
Az édes ízek kedvelőinek: Levendulás eperkrémleves
Az epret cukorral felfőzzük, lekvárt készítünk belőle. Amikor ez megvan, az utolsó fázisban csupán egy kis levendulát adunk hozzá. Az elkészült sűrű lekvárt szitán átpasszírozzuk, majd laktózmentes joghurttal és tejszínnel sűrítjük, illetve ízesítjük. Tálaláskor vaníliafagylalttal és friss gyümölcsökkel bolondítjuk!
Tökéletes nyári finomság!
Kóstoljátok meg bátran mind a két eheti kedvencünket!
Jó étvágyat kívánunk hozzá!